.:: fOLLoWerS ::.

Isnin, 26 Disember 2011

seriuss aku jelezz,.!


Assalamualaikum,..

ok2,..aku akui aku sudah lama tak update entry,..almaklumlah kebelakangan ni memang sangat2 sibuk,..mana dengan aktiviti kolej,fakulti,test,siapkan assignment dan etc.,kalo tak sibuk bukan pelajar namanya kan,..

sekarang ni sudah masuk minggu ulangkaji @ dalam bahasa kampung aku,.'study week' hihi,..so ada kelapangan ni aku nak update la aktiviti dan perasaan aku,..what??

,..perasaan??? haa lebih kurang mcam tu lah ^__^
*so suka aku ingatkan entry kali ini akan panjang sedikit,..pilihan di tangan anda,..nak baca atau tidak,..bukan urusanku hihi

1.serius jelez dgn mamat2 yg sampai puncak gunung angsi ni

semalam aku ngn sahabat2 borneo um dan usim p mendaki gunung angsi,di kuala pilah n.9...sangat bez,..tp yg frustnya kami tak dibenarkan untuk naik sampai ke puncak ,juz sampai jeram saja huhu disebabkan kami start dah lambat,..so pihak taman sana tak benarkan untuk naik ke puncak,..takut nanti ada masalah kata mereka,..tapi takpa,..hihi memang tak larat pun kalo nek sampai puncak =)


2.serius jelez dengan member2 yang dapat high mark tuk carry marks
*ni tak dapat nak tolonglaa,..sendiri baca,sendiri jawab,..sendiri markah,..hihi takpalah,..nanti exam aku pulun habis2an huhu,..tapi ada jugak yang jelez ngan aku kot,. eii?? hihi


3.serius jelez tengok member2 yang dah nak bertunang dan berkahwin,..bila dah masuk umur 20-an ni,..status bertunang-berkahwin ni la yang paling buat aku jelez hehe,..nak tapi takda lagi yang sudi dgn diri ni,..ceyh~
*hoyey akak aku nak kawen dah taun dpn


4.serius jelez,..tym2 macam ni lah member2 ramai balek kampung,..aku pn mau balek jugak bah,.!!!! sabar2,..18hb nant aku balek jugak,..sabar yaa sela,..ndak lama lagi,ko fokus exam dulu r pastu baru fikir balek kg yaa hihi


5.serius jelez dengan insan2 yang bertambah imannya hari ini,..anda bagaimana?? jom topup iman,.!!!



***

kesimpulannya,..jelez itu baguss sekiranya ia diiringi dengan usaha yang bersungguh untuk menjadi seperti mereka(benda yang dijelezkan),..jelez sangat2 memotivasikan bagi orang2 yang sentiasa berfikiran positif,..namun jelez sangat2 berbahaya kepada orang2 yang berfikiran negatif,..ia boleh membawa perkara2 yang tidak baik huhu,..so POSITIFKAN CEMBURU anda,..gapai impian dengan usaha sendiri dengan tawakal kepada Allah,..

Ahad, 20 November 2011

penat dowh,..

sumber incik google


huhu,..assalamualaikum suma

waah penat semalam masih bersisa
semalam aku incharge jual buah untuk buah apk,..sungguh susah cari kawan 1 kump tuk tolong,disebabkan miz ateeq balik kelantan,..aku sorang saja tinggal untuk mengerjakan buah2an itu,..nasib baik punya rumate yang sangat baik hati,..miz zety,..satu2 nya insan yang boleh tolong potong buah,..kesian rumate aku tu ,..tQ ya hehe

mula2 aku ragu2 jugak,..nak jual buah ka tak semalam,..em mengenangkan aku sorg jak yang akan potong,..huh???
takut tak sempat pulak,..lepas potong nak kena jual lagi,..so aku pn try lagi minta tolong pulak dengan kawan segroup yang lain,manatau ada yang free,akhirnyaa ada juga yang sudi membantu ;miz ika..alhamdulillah masalah setel dgn pertolongan rumate n classmate,..tu diaa gunakanlah rumate n classmate anda semaksimum yang mungkin,..opps hehe,..skali lagi tQ suma^__^




sesi mengarut selesai di sini,..sekian



p/s :
1.tadi pagi tolong jual dadih pulok huhu (aku n miz ika lagi) ,..maka kurusla aku kalo mcm ni slalu
2. penat joging aritu pun tak hilang lagi,..n lg satu temujanji joging tadi pagi pon batal,..penat weyh,...tak sanggup,..sori atul,jad n mas,..t kita joging lagi yaa
3. tengah layan muvie korea you're beautiful,..best gilaaaaaa dowh,.!

Sabtu, 19 November 2011

fire drill,..

assalamualaikum uols


fire drill ; 3 pagi ; KUAZ

hai,..hai,..semalam fire drill hehe tapi tak surprise pun,..sebab abg bomba tu dah bgtau awal2,..actually petang semalam jam 2.45 petang ada taklimat keselamatan kebakaran yg dkelola oleh abg2 bomba,..so diorg trus bgtau jam 3 pagi akan ada fire drill,..

tak pena2 weyh aku ikut fire drill yg sekejap bebeno tadi pagi,..xsampai sejam pon,..dan takda demo padam api,..sebab suma tu dah buat tym taklimat petang,..sekadar bkumpul sahaja malam tadi,..simple dan jimat masa,..lain kali buat lagi mcam ni ya hehe ,..but yang tak best nye tak surpriselaa,..ada ja yang tak tido tunggu fire drill hehe

ermm,..lagi satu,.biasiswa aku dah masuk uols,..alhamdulillah senang hati miahahahah


p/s:
1.tengah buat list nak beli apa hahahaha
2.petang ni jual buah lagi untuk subjek keusahawanan,..chayok2

sekian sesi bebelan ^__^

Isnin, 14 November 2011

hailaaa kambing,..

sumber:google


Assalamualaikum suma,..

hailaa kambing,..sekarang ni otak saya tengah pening2,..dulu boleh ja makan kambing,..sekarang?? huhu baru makan seketul daging sate da stat pening,naseb baik ada rumate penggemar daging kambing,..so dia lah yang habisskn huhu,..mayb sebab makan lamb chop aritu kat steak house kat kampung baru,..daging dia amat kekambingan hoo,..can't imagine,..aku tak makan habiss pun,..stat aritu memang da trauma dengan daging kambing,..
hoho,..1 nikmat telah ditarik,..memang dah tak merasa lagila kot,.
apa pun,..aku nak berterima kasih kat miz adilah coz bagi sate tadi hehe,..sate dari sabah,terubat jugalah kerinduan sket ^_^


dengan itu aku mengisytiharkan,..tak dapat nak practise eng. presentation malam,..pening2 lalat ni,..


p/s :
doakan aku dapat buat yg terbaik tuk besok huhu

k,daa



Ahad, 13 November 2011

hati2lah masuk tandas,..!

sumber : google


assalamualaikum ulos,..

nak tau tak tadi,.?
tadi kan,..tadi,..
tadi kan saya nampak sumthin 18sx

perrghh pesan saya kepada sapa2 yg nak mandi kat toilet,..bukan shower ye,..hati2lah sket,..pintu kadang dipasang terlebih ke atas,..duduk sket,..org lain kat luar dah bley nampak u,..weyh hilang nafsu aku nak buang hajat hoho


maaf tak sengaje tengok,..mandi tu seloknye tutup jugaklah mne yg patut,..takle tanpa seurat benang kan,..uols pandai2 la paham ye,..suma dah besar kan,..bley pikir sndri,..



hoho trauma,..trauma


sekian sesi bebelan malam ni ^_^

pizza idaman ^_^

Assalamualaikum uols,..

baru semalam mengidam pizza,..malam tadi dah merasa pizza,..bukan orang belanja,..beli sendiri maa,..nak harap orang belanja,..takda kot yang sudi huhu,..walaupun poket kering,..ku gagahi juga menghulur duit,..

thanx mami,..thanx ayah,..sel bli guna duit yang mami ayah bagi,..so kira mami ayah la yg belanja hehe,..sedaap,.!



p/s:
sy n rumate miz ateeq makan pizza kunci pintu miahaha

Sabtu, 12 November 2011

layanlagu #1



Takdir

Dihempas gelombang dilemparkan angin
Sekisah ku bersedih ku bahagia
Di indah dunia yang berakhir sunyi
Langkah kaki di dalam rencana Nya

Semua berjalan dalam kehendak Nya
Nafas hidunp cinta dan segalanya

Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi

Bila mungkin ada luka coba tersenyumlah
Bila mungkin tawa coba bersabarlah
Karena air mata tak abadi
Akan hilang dan berganti (hilang kan berganti)

Bila mungkin hidup hampa dirasa
Mungkinkan hati rindukan Dia
Karena hanya dengan Nya hati tenang
Damai jiwa dan raga

Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Dan tertakdir menjalani segala kehendak Mu Ya Robbi
Ku berserah ku berpasrah hanya pada Mu Ya Robbi
Hanya pada Mu Ya Robbi


Khamis, 10 November 2011

belum tiba masanya,..

google mari =)

assalamualaikum,..

aku rasa duit tu 1 bundle rm10k,..korang rsa brapa? 1 lemon? 2 lemon atau berjuta2 lemon,.berapa pun nilainya bukan itu yg aku nak cita malam ni

malam ni aku nak kongsi feeling ngan korang suma hehe,..

PENANTIAN

kata orang penantian tu satu penyeksaan,..aku setuju sangat 100% tp aku nak tambah lagi,.penantian itu dugaan,..untuk menguji sejauh mana kekuatan hati dan emosi kita untuk tetap bertahan. Aku percaya semua orang sedang menghadapi satu penantian,..

biasiswa,gaji,pinjaman,kahwin,dapat anak,beli rumah,beli kereta,naik haji,turn masuk tandas,bayar tol,bayar ptptn,..dan macam2 lagi penantian,..

kita sentiasa menanti bila kita akan dapat sesuatu yang kita impikan,..macam aku sedang menanti kehadiran cek,..huh,..cek biasiswa,..ape cite der? dah masuk bulan 11 which means dah 3 months setat kuliah,..sesak2,..dari guna duit gaji,..sampai dah habis gaji sehinggalah terpaksa minta ngn ibubapa,..duii jiwa kacau jadinya,..!

tapi kawan kata sabar jak,..nanti ko jadi OKB - orang kaya baru,..yup ofkos,..bila suma biasiswa kawan2 dah nak habis aku baru dapat bahagian aku,..itu tak bestlaaa,..aku nak sama2 susah sama2 senang,..pandai jak aku cakapkan kn,..its obvious okay,..aku yg salah hehe,..sapa suru lambat bagi resultkn,..padan mukaaaaaa



kesimpulannya,..aku tak sabar tunggu biasiswa aku masuk,..sekian,.boring ye?? tu r sapa suru baca kih kih


daa





~mizuzaabar~

Sabtu, 5 November 2011

eid mubarak,.!

gambar ehsan google =)



Assalamualaikum
selamat hari raya aidil adha suma
sedeyh tak dapat balik rya ni
kafe pulak tutup
nasib baik besok ada jemputan uma terbuka,..ada lah jugak makanan

takda mo0d nak taip g,..



p/s:
rindu kat family huhu

Jumaat, 28 Oktober 2011

mana hilang semangat juangku??

gambar ehsan : google



rindu kalbu ini pada saat itu
entah ke mana hilang semangat juangku
dahulu
ayat di atas sentiasa sentiasa tersemat disanubari
dahulu
kalimah perjuangan sentiasaku laungkan
dahulu
untuk dekat dengan pemilik nyawaku
relaku lakukan apa saja

entah ke mana hilang semangat juangku
sungguh aku malu pada diri ini


ya Allah
andai peluang itu masih ada untukku
berilah aku petunjuk
berilah aku ruang
berilah aku kesempatan
untuk terus berada pada jalanMu

amin




p/s:
rindu bertamrin,..sobat2 ziela,hayati,murni,siti ,azie n adilah




Ahad, 23 Oktober 2011

maaf ustaz ^__^

presentation bhasa Arab =)


maaf ustaz,..kami bentang cara tradisional
maaf ustaz,..kami tak jawab habiss pun soalan2 tu
maaf ustaz,..nahu sorof kami still tunggang-langgang
maaf ustaz,..kami banyak sangat ketawa tadi hehe

Ustaz Salman

ustaz kami baik,..
walaupun kami buat banyak kesalahan ustaz tetap senyum,..
tetap tolong kami translate perkataan yang kami tak faham
tetap kata
'NI MACAM DAPAT MARKAH PENUH NI,AGAK LENGKAP NI'

hoyey,.!!!

thanx pada sahabat2 seperjungan cik aja n cik ateeq,..mmuah

Selasa, 18 Oktober 2011

bz sangat kot,.

Camping IBJ,.JANDA BAIK PAHANG

INTERKep'11,..sila cari sya,..yg paling comel n ayu =)




Assalamualaikum

wah macam dah lama aku tak update entri,..actually aku nak sangat update tapi apakan daya sejak dua menjak ni aku sibuk yang amat,..
bukanlah sibuk sampai tahap kurang tido dan kurang makan hehe juz sibuk sampai nak update entri pun tak dapat =)

now i'm relieved,..everything was done,.!!
hoyey,..

1) baru2 ni aku ada ikut camping (Islamic Borneo Jamboree 2011) kat janda baik pahang
memang best,..14hb-16hb,.actually aku jadi ajk makanan,..so keje aku masak masak n masak,..sori ya adik2 kalo masakan akak2 korang ni tak sedap hehe,..lagi satu tym progrm ni kan benda yang paling best tym mandi sungai,..saya suka BERENDAM dlm sungai hehe^__^


2) INTERKeP'11,..hah actually program ni yang buat aku hilang mood untuk update blog,..ni projek pertama hasil kelolaan aku,.almost stiap kali nak makan ,mandi n lebih2 lagi tym nak tido,asyik fikir projek ni sja,..Alhamdulillah da selesai tadi pagi,..program ni betul2 menguji kesabaran dan keayuan aku hihi,..mana dengan masalah format2 surat,birokrasi pej,ketiadaan pengangkutan n macam2 lagi,..apa2 pun aku sangat gembira dan berbangga sebab punya ajk yang rajin2 dan kuat semangat ,..thanx uols mmmuah,..!


ok2,..nantikan sesi update menghupdate selepas ini,..I'M BACK,.!!!

Rabu, 5 Oktober 2011

3# tazkirah


saya cantik anda juga cantik,.
defini cantik?? klik sini

Rabu, 28 September 2011

2# tazkirah


memberi atau mengambil,..di mana kita??
selanjutnya klik sini =)

Selasa, 27 September 2011

ilmu orang mati,..

Assalamualaikum,.

Hai suma,..apa khabar??

Ana sihat,Alhamdulillah

Hah,..masa ana taip entri ni,.lappy ana tak dapat excess tenet huhu

Sedih tapi takpa,..untuk melepaskan rindu ana kat blog,.ana tetap buat entri hehe walaupun sekadar menaip dekat Microsoft word ni ^__^

Actually,ana busy sangat hari ni,..ari selasa,..jadual tersangatlah pack,..klaz stat jam 9 sampai jm 7,..break masa lunch n solat sahaja,..selasa minggu depan laaaagi busy kot,..jadual di pinda so stat jam 10 sampai 7,..ni lagilah kena curi pandai2 cari tym solat,..lunch dah xdpt,..maybe sekadar amik breakfast yang agak beraaat hihi

Pastu,..hurmm

Ari ni jugak ana belajar banyak ilmu..walaupun penat tapi sangat2 berbaloi

Ana study ilmu faraidh @ bahasa pasarnya ilmu orang mati hehe..sebabnya ilmu hanya akan dgunapakai sekiranya berlaku kematian,..sapa2 yang terer mate mesti sangat bergumbira sebab ilmu faraidh bi tak lengkap tanpa matematik,..kesian kat saya,..sebab ana ni sedang2 aja orangnya,..kena praktik lebih tuk hebat dalam ilmu ni,..apa pun korang doakan lah ana ya,..makaceh=)

Ok2,..ana dah terlebih excited nak bercrita,..hehe so ana stop je la kat sini,..korang pun bukannya larat nak baca panjang2 kan hihi,..ok daa,..take care everyone,.!!

P/s :

1) Malam ni nak cari ilham tuk subjek english presentation & puisi cinta (kelass menantu mama,.!)

2) Malam ni juga kena tido awal,..bsok klaz jam 8

Rabu, 21 September 2011

Selasa, 20 September 2011

mataku bukan matamu

Assalamualaikum,..


~ kita mempunyai kaca mata yang berbeza-beza warna - Allahyarham Zubir Ali ~



ada benarnya ungkapan ini,..dari apa yang aku faham ungkapan ini boleh diterjemahkan sebagai kita boleh mentafsir sesuatu perkara dengan 1001 tafsiran dan tafsiran itu mungkin sama atau mungkin juga berbeza dengan lain2 mata yang melihat,..



contohnya : apabila anda melihat seorang peminta sedekah meminta sedekah,..apa yang bermain di minda anda??




mungkin sesiapa yang memakai kaca mata hitam ketika itu melihat peminta sedekah itu sebenarnya penipu,berpura2 buta untuk meraih simpati,..mungkin saja dia tidak buta,..ya itu cuma kemungkinan



manakala bagi si pemakai kaca mata yang biasa,..jernih,..melihat peminta sedekah itu sebagai pengajaran untuk dirinya,..sentiasa bersyukur dengan apa yang telah dianugerahkan oleh Allah,..syukur kerna punya mata syukur kerna tidak perlu meminta2,..



namun,..ini bukan soal kaca warna apa yang kita pakai ketika itu,..ini soal tentang hati,..apa saja yang terlintas di hati pasti diketahui Allah,..menjaga hati ini amat sukar tetapi tidak mustahil sahabat,..sentiasalah berbaik sangka hatta dengan musuh sekalipun...kerna mungkin kita tidak tahu dengan berbaik sangka itu kita mampu memperbaiki hubungan silaturrahim sesama insan =)

Isnin, 19 September 2011

sayang kamu ^______^

Assalamualaikum,..

Alhamdulillah,..petang tadi aku berpeluang ber'dating' dengan sahabat2 yang aku sayangi,..walaupun sekejap saja berjumpa tapi kemesraan itu masih terasa hingga sekarang,.bila jumpa dengan mereka2 ni secara otomatiknya aku jadi banyak cakap,..excited dating,..banyak benda yang kami cerita,..banyak ilmu yang dikongsi,..aku sangat berbangga mpunyai sahabat seperti mereka,.membetulkan aku bila aku buat salah itu yang utama,TERIMA KASIH SAHABAT2KU

'ukhuwwah fi sabilillah'

ini yang aku harapkan,..kawan ketawa senang di cari tapi kawan menangis amat sukar di jumpa,..




p/s :
ziela,jade,mas,timah n chess,..ada masa kita dating lagi ya


Sabtu, 17 September 2011

ini cerita pasal windows 7 daa

Assalamualaikum,..

ini aku nak kongsi crita sket,..kalau rajin bacalah sampai habes kalau tak sila lah tekan button 'X' kat atas tu =)

semalam aku godek2 lappy aku ni,almaklumlah lappy baru haha
jadi nak cita ni,ini lappy ayah yang bagi sempena rosaknya lappy aku sebelum ni huhu

'TERIMA KASIH AYAH ^__^

Asus eee pc,black colour,cute sangat hehe
ok2,berbalik pada crita semalam,rajin punya pasal aku tryla nak tukar wallpaper desktop aku ni,..sekalinya hampa tak dapat pulak,sebabnya takda pula aku tengok ayat yang biasanya macam ni 'set as desktop background' kat right click list,..hurmm

*bosan tengok gambo ni hihi

pelik2,..
apsal tak boleh ni??so,aku try godek2 kat tenet,..tanya2 cik google,..pastu aku jumpa jawapannya,..aku tak dapat tukar background 2 sebab lappy aku ni guna windows 7 starter,..nama pun starter kan,..so macam besa lah start atau dalam bahasa mudahnya mula,..kalau dah baru permulaan of kosla banyak kekurangan kan,..dan inilah kekurangannya,..lappy yg pakai aplikasi windows 7 starter ni memang tak boleh nak tukar desktop background,..redha je lah

redha pun ken ausaha jugak kan hi2,..
so aku jumpalah alternatif lain hasil pencarian di tenet,so aku nak kongsilah dengan korang suma,..manalah tau kan terjadi kat korang ke kawan korang ke,.boleh jugak selesaikan masalah ni =)

ada 2 option tapi korang boleh pilihlah,..aku dah try then hasilnya aku dah boleh tukar gambar background hihi



ataupun kalau nak dalam versi BM pun ada,..sebab yang kat atas tu versi BI





sekian,..daa

Selasa, 13 September 2011

kami sebillik lagi,..wink,.!

Assalamualaikum,..

fuhh,..dua hari takda mood mau update blog
ni suma sebab kepala pusing,..

ku sangkakan aku layak masuk kolej ungku aziz ni
upanya tidak,..ni suma sebab

-aku tak buat pengesahan bilik sem lepass-

sudahnya,..berkelana lah aku ke bilik sahabat , si ejade namanya hehe,..
thanx to ejade n para rumate2nya yang sedia menerima kehadiran diriku di bilik kalian,.
T.I.M.A K.A.C.I yaa=)

so setelah 2 hari menunggu keputusan dari pihak pejabat,..akhirnya suma terjawab petang tadi. aku dah boleh check in bilik,..

HOYEY,..

and lagi hoyey dapat sebilik dengan rumate lama c miz ateeq =)

ALHAMDULILLAH
thanx jugak kepada master kk11,sir naim n crew2 nye juga tidak d lupakan kpm n pm2 kolej ni,..u ols suma best,.!!



pengajaran untuk kali ini :
>sila buat pengesahan untuk menetap di kolej ok,!




Sabtu, 10 September 2011

penat,.tumpang tido boleh?

uwaah,..!

Assalamualaikum suma,..

hari ini sangat2 penat,..sekarang ni dah sampai d UM tapi masi takda blik,..so kami tumpang tido kat surau,..boleh ya??
hehe,..

sampai2 jak,.trus makan makanan yang aku bawa dari uma,..antaranya ayam n udang hihi

tak mau banyak cakap,..lepas perut kenyang,..mandi2,..tido

but,..nak cakap sini,..saya rindu mereka2 ini hehe,..yang ku tinggalkan d kudat huhu

1)


2)

3)

ok,..daa

Rabu, 7 September 2011

syukur masih diberi peluang

Alhamdulillah,..

assalamualaikum uols he3,..lama ana menyepi kan,..korang perasan ka tak ni??
mesti perasan kan ke ana yang perasan ??

APA-APA AJE lah ye,..yang penting ana nak bagitaw ana menyepi sebelum ni bukan disebabkan tiada wifi d uma ni tapi tulah ana bz niaga kat bazar,..tolong2 mami then plus malas2 lagik,..
alasan lagik hehe~

Finally,..
rasa nak update blog sangat berkobar2 yeyeh,.!

dikesempatan ini ana nak mengucapkan 'SELAMAT HARI RAYA,..MAAF ZAHIR BATIN' ikhlas dari ana sekeluarga,..0-0 deh =)

actually i have a lot of stories to share but for tonight i juz want to share sum pics captured during the recent hali laya,..nak kongsi dua ja lah,..boleh ya hehe

-saje eksyen cakap omputeh,..sori kalo tunggang langgang yaa

*raya aritu ramai ja di uma,..sekarang ni tggl 5,..nanti sabtu ni,..ana pun dah bertolak ke kl,..so tinggal lagi mami ayah n si kembar..


*to adikku si hidayuh shafi,..selamat bergelar mahasiswa UMS,..mmmuah!


off here,..daa

Ahad, 31 Julai 2011

Marhaban Ya Ramadhan

credit to : iluvislam.com


Assalamualaikum,..
hari ni hari last kita makan2 pagi,..minum2 pagi,..korek telinga pagi2 dan macam2 lagi yang biasanya kita buat pagi2 ni mulai esok kita dah tak boleh buat lagi,..
bukan tak boleh buat selamanya,..
tapi sebab menjelmanya bulan ramadhan so orang2 muslim wajib membataskan kebiasaan2 harian yang boleh menyebabkan terbatalnya puasa,..
ada faham???
ececeyh macam ajar adik2 pulak hihi,..saja praktis manalah tau ada rezeki,..boleh jadi ustazah =)

apa2 pun,..ana nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua rakan2 blogger dan jugak rakan2 follower,..moga2 puasa kita tahun ni diterima dan tidak sia2

-amin-

Sabtu, 23 Julai 2011

sepak takrow vs bola sepak

uhuk huk,..batuk2 pulak

Assalamualaikum suma,..

ana nak cita pasl sepak takrow dulu deyh hehe
tahniah kepada pasukan sepak takrow Mal sebab dapat masuk semi-final besok
jom tengok sama2,..jam 3 petang tv2
jangan lupaa,.!

sekali lagi Malaysia vs Singapore tapi bukan lawan bola sepak tapi sepak takrow hihi

*********************

uhuk huk,..batuk2 lagi hehe
biasalah batuk2 kan,..tapi batuk ana ni sebab penat terjerit2 tengok bola tadi
fulltime Malaysia 3 vs Singapore 5

awal permainan perghh tak sampai 1 minit safee sali dah bagi 1 gol buat Malaysia
ana da berbunga2,..ikut bersorak ala2 pom2 girl hihi
tapi masuk minit ke 8 turn singapore pulak dapat gol,..dan 2 gol dan 3 gol juga akhirnya 4 gol
1.4 huh
tapi alhamdulillah mal dapat lagi 2 gol tym 2nd half game =)
3.5 akhirnyaa

oklah tuh,..nanti kat Malaysia (28 julai),..hope Harimau Malaya dpt bagi yang terbaeek punya ya,.!


*tak suka 1st half game,..nampak lumpuh ja Malaysia ;(

~majulah sukan untuk Malaysia~


Jumaat, 22 Julai 2011

anda orang kudat,sabah??

Assalamualaikum,..

anda orang kudat??

kalau ya,..jom kita sama2 tengok ramalan cuaca dari hari ni 22-28 julai ni hihi

hari ni cuaca kat kudat mendung sepanjang hari,..tadi pagi aja hujan =)

*sila rancang perjalanan anda,..eceyh macam dalam tv pulak hehe,.. kalau mau cuci baju,..jeling2lah langit di atas,.!

Kudat

Ramalan Cuaca untuk 7 Hari bagi Kudat

Jumaat, 22/07/2011

Hujan curah di satu dua tempat
Petang
Pagi : Hujan di satu dua tempat di kawasan pantai
Petang : Hujan curah di satu dua tempat
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 24 °C
Maksimum : 32 °C
Sabtu, 23/07/2011

Hujan curah di satu dua tempat
Petang
Pagi : Hujan di satu dua tempat di kawasan pantai
Petang : Hujan curah di satu dua tempat
Malam : Hujan di satu dua tempat
Minimum : 24 °C
Maksimum : 32 °C
Ahad, 24/07/2011

Hujan curah di satu dua tempat
Petang
Pagi : Hujan di satu dua tempat di kawasan pantai
Petang : Hujan curah di satu dua tempat
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 24 °C
Maksimum : 32 °C
Isnin, 25/07/2011

Ribut petir di satu dua tempat
Petang
Pagi : Mendung
Petang : Ribut petir di satu dua tempat
Malam : Hujan di satu dua tempat
Minimum : 24 °C
Maksimum : 32 °C
Selasa, 26/07/2011

Hujan curah di satu dua tempat
Petang
Pagi : Mendung
Petang : Hujan curah di satu dua tempat
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 25 °C
Maksimum : 33 °C
Rabu, 27/07/2011

Ribut petir di satu dua tempat
Petang
Pagi : Tiada Hujan
Petang : Ribut petir di satu dua tempat
Malam : Hujan di satu dua tempat
Minimum : 25 °C
Maksimum : 33 °C
Khamis, 28/07/2011

Hujan curah di satu dua tempat
Petang
Pagi : Tiada Hujan
Petang : Hujan curah di satu dua tempat
Malam : Tiada Hujan
Minimum : 25 °C
Maksimum : 33 °C

sumber : www.met.gov.my



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...