.:: fOLLoWerS ::.

Rabu, 28 September 2011

2# tazkirah


memberi atau mengambil,..di mana kita??
selanjutnya klik sini =)

Selasa, 27 September 2011

ilmu orang mati,..

Assalamualaikum,.

Hai suma,..apa khabar??

Ana sihat,Alhamdulillah

Hah,..masa ana taip entri ni,.lappy ana tak dapat excess tenet huhu

Sedih tapi takpa,..untuk melepaskan rindu ana kat blog,.ana tetap buat entri hehe walaupun sekadar menaip dekat Microsoft word ni ^__^

Actually,ana busy sangat hari ni,..ari selasa,..jadual tersangatlah pack,..klaz stat jam 9 sampai jm 7,..break masa lunch n solat sahaja,..selasa minggu depan laaaagi busy kot,..jadual di pinda so stat jam 10 sampai 7,..ni lagilah kena curi pandai2 cari tym solat,..lunch dah xdpt,..maybe sekadar amik breakfast yang agak beraaat hihi

Pastu,..hurmm

Ari ni jugak ana belajar banyak ilmu..walaupun penat tapi sangat2 berbaloi

Ana study ilmu faraidh @ bahasa pasarnya ilmu orang mati hehe..sebabnya ilmu hanya akan dgunapakai sekiranya berlaku kematian,..sapa2 yang terer mate mesti sangat bergumbira sebab ilmu faraidh bi tak lengkap tanpa matematik,..kesian kat saya,..sebab ana ni sedang2 aja orangnya,..kena praktik lebih tuk hebat dalam ilmu ni,..apa pun korang doakan lah ana ya,..makaceh=)

Ok2,..ana dah terlebih excited nak bercrita,..hehe so ana stop je la kat sini,..korang pun bukannya larat nak baca panjang2 kan hihi,..ok daa,..take care everyone,.!!

P/s :

1) Malam ni nak cari ilham tuk subjek english presentation & puisi cinta (kelass menantu mama,.!)

2) Malam ni juga kena tido awal,..bsok klaz jam 8

Rabu, 21 September 2011

Selasa, 20 September 2011

mataku bukan matamu

Assalamualaikum,..


~ kita mempunyai kaca mata yang berbeza-beza warna - Allahyarham Zubir Ali ~



ada benarnya ungkapan ini,..dari apa yang aku faham ungkapan ini boleh diterjemahkan sebagai kita boleh mentafsir sesuatu perkara dengan 1001 tafsiran dan tafsiran itu mungkin sama atau mungkin juga berbeza dengan lain2 mata yang melihat,..



contohnya : apabila anda melihat seorang peminta sedekah meminta sedekah,..apa yang bermain di minda anda??




mungkin sesiapa yang memakai kaca mata hitam ketika itu melihat peminta sedekah itu sebenarnya penipu,berpura2 buta untuk meraih simpati,..mungkin saja dia tidak buta,..ya itu cuma kemungkinan



manakala bagi si pemakai kaca mata yang biasa,..jernih,..melihat peminta sedekah itu sebagai pengajaran untuk dirinya,..sentiasa bersyukur dengan apa yang telah dianugerahkan oleh Allah,..syukur kerna punya mata syukur kerna tidak perlu meminta2,..



namun,..ini bukan soal kaca warna apa yang kita pakai ketika itu,..ini soal tentang hati,..apa saja yang terlintas di hati pasti diketahui Allah,..menjaga hati ini amat sukar tetapi tidak mustahil sahabat,..sentiasalah berbaik sangka hatta dengan musuh sekalipun...kerna mungkin kita tidak tahu dengan berbaik sangka itu kita mampu memperbaiki hubungan silaturrahim sesama insan =)

Isnin, 19 September 2011

sayang kamu ^______^

Assalamualaikum,..

Alhamdulillah,..petang tadi aku berpeluang ber'dating' dengan sahabat2 yang aku sayangi,..walaupun sekejap saja berjumpa tapi kemesraan itu masih terasa hingga sekarang,.bila jumpa dengan mereka2 ni secara otomatiknya aku jadi banyak cakap,..excited dating,..banyak benda yang kami cerita,..banyak ilmu yang dikongsi,..aku sangat berbangga mpunyai sahabat seperti mereka,.membetulkan aku bila aku buat salah itu yang utama,TERIMA KASIH SAHABAT2KU

'ukhuwwah fi sabilillah'

ini yang aku harapkan,..kawan ketawa senang di cari tapi kawan menangis amat sukar di jumpa,..




p/s :
ziela,jade,mas,timah n chess,..ada masa kita dating lagi ya


Sabtu, 17 September 2011

ini cerita pasal windows 7 daa

Assalamualaikum,..

ini aku nak kongsi crita sket,..kalau rajin bacalah sampai habes kalau tak sila lah tekan button 'X' kat atas tu =)

semalam aku godek2 lappy aku ni,almaklumlah lappy baru haha
jadi nak cita ni,ini lappy ayah yang bagi sempena rosaknya lappy aku sebelum ni huhu

'TERIMA KASIH AYAH ^__^

Asus eee pc,black colour,cute sangat hehe
ok2,berbalik pada crita semalam,rajin punya pasal aku tryla nak tukar wallpaper desktop aku ni,..sekalinya hampa tak dapat pulak,sebabnya takda pula aku tengok ayat yang biasanya macam ni 'set as desktop background' kat right click list,..hurmm

*bosan tengok gambo ni hihi

pelik2,..
apsal tak boleh ni??so,aku try godek2 kat tenet,..tanya2 cik google,..pastu aku jumpa jawapannya,..aku tak dapat tukar background 2 sebab lappy aku ni guna windows 7 starter,..nama pun starter kan,..so macam besa lah start atau dalam bahasa mudahnya mula,..kalau dah baru permulaan of kosla banyak kekurangan kan,..dan inilah kekurangannya,..lappy yg pakai aplikasi windows 7 starter ni memang tak boleh nak tukar desktop background,..redha je lah

redha pun ken ausaha jugak kan hi2,..
so aku jumpalah alternatif lain hasil pencarian di tenet,so aku nak kongsilah dengan korang suma,..manalah tau kan terjadi kat korang ke kawan korang ke,.boleh jugak selesaikan masalah ni =)

ada 2 option tapi korang boleh pilihlah,..aku dah try then hasilnya aku dah boleh tukar gambar background hihi



ataupun kalau nak dalam versi BM pun ada,..sebab yang kat atas tu versi BI





sekian,..daa

Selasa, 13 September 2011

kami sebillik lagi,..wink,.!

Assalamualaikum,..

fuhh,..dua hari takda mood mau update blog
ni suma sebab kepala pusing,..

ku sangkakan aku layak masuk kolej ungku aziz ni
upanya tidak,..ni suma sebab

-aku tak buat pengesahan bilik sem lepass-

sudahnya,..berkelana lah aku ke bilik sahabat , si ejade namanya hehe,..
thanx to ejade n para rumate2nya yang sedia menerima kehadiran diriku di bilik kalian,.
T.I.M.A K.A.C.I yaa=)

so setelah 2 hari menunggu keputusan dari pihak pejabat,..akhirnya suma terjawab petang tadi. aku dah boleh check in bilik,..

HOYEY,..

and lagi hoyey dapat sebilik dengan rumate lama c miz ateeq =)

ALHAMDULILLAH
thanx jugak kepada master kk11,sir naim n crew2 nye juga tidak d lupakan kpm n pm2 kolej ni,..u ols suma best,.!!



pengajaran untuk kali ini :
>sila buat pengesahan untuk menetap di kolej ok,!




Sabtu, 10 September 2011

penat,.tumpang tido boleh?

uwaah,..!

Assalamualaikum suma,..

hari ini sangat2 penat,..sekarang ni dah sampai d UM tapi masi takda blik,..so kami tumpang tido kat surau,..boleh ya??
hehe,..

sampai2 jak,.trus makan makanan yang aku bawa dari uma,..antaranya ayam n udang hihi

tak mau banyak cakap,..lepas perut kenyang,..mandi2,..tido

but,..nak cakap sini,..saya rindu mereka2 ini hehe,..yang ku tinggalkan d kudat huhu

1)


2)

3)

ok,..daa

Rabu, 7 September 2011

syukur masih diberi peluang

Alhamdulillah,..

assalamualaikum uols he3,..lama ana menyepi kan,..korang perasan ka tak ni??
mesti perasan kan ke ana yang perasan ??

APA-APA AJE lah ye,..yang penting ana nak bagitaw ana menyepi sebelum ni bukan disebabkan tiada wifi d uma ni tapi tulah ana bz niaga kat bazar,..tolong2 mami then plus malas2 lagik,..
alasan lagik hehe~

Finally,..
rasa nak update blog sangat berkobar2 yeyeh,.!

dikesempatan ini ana nak mengucapkan 'SELAMAT HARI RAYA,..MAAF ZAHIR BATIN' ikhlas dari ana sekeluarga,..0-0 deh =)

actually i have a lot of stories to share but for tonight i juz want to share sum pics captured during the recent hali laya,..nak kongsi dua ja lah,..boleh ya hehe

-saje eksyen cakap omputeh,..sori kalo tunggang langgang yaa

*raya aritu ramai ja di uma,..sekarang ni tggl 5,..nanti sabtu ni,..ana pun dah bertolak ke kl,..so tinggal lagi mami ayah n si kembar..


*to adikku si hidayuh shafi,..selamat bergelar mahasiswa UMS,..mmmuah!


off here,..daa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...