.:: fOLLoWerS ::.

Isnin, 7 Disember 2009

yuk!!! sukan yuk=)

assalamualaikum...
hari ne aku kembali lagi berkarya(aiseh he3) dgn satu topik yang aku kira agak menarik untuk aku kongsikan bsama korg suma=)

-->bersukan..bersenam..berekreasi bersama keluarga

erm macam dah lupa lak lirik lagu ne..but apa yg sbnrnya ingin aku utarakn adalah mengenai SUKAN..hehe aktiviti yg kian kurang d titikberat oleh semua lapisan masyarakat.
banyak bersukan @ bersenam actually bnyk memberikn impak yg positif kpd tuan punya badan..selain dpt menyihatkn badan..juga dpt mengurangkn lemak2 dlm badan hik2

semalam aku bersama rakan2(zila,aca,ika,lela,n sorg adeq junior) bermain bola tampar...best sgt wlupon bola tu tak sempat nak d tampar tp dah jatuh kat lantai wa3..tp dsebabkn azam kami yg kuat untuk terus bermain,kami teruskn juga hehe sehggalah semua merasa letih(penat ketawa ja sbnarnya he3)..dan akhirnya sorg sahabat mberi cadangn untuk bermain badmnton lg...setelah penat bmain badminton..kmi skali lg bmain bola tampar...sehggalah penat sekali lg ..he3 banyak sangat la sekali tu=)

penat bermain..kami memutuskn untuk bhenti..rakan2 lain ada yg smbg bmain dan ada yg pergi mengangkat kain kat ampaian(almaklumlah cuaca kemarin panas..slalu ujan jew he3)

aku lak pergi ke kantin untuk membeli ais(nak campur kat dlm air neslo yg aku n zila cipta he3)..sampai2 kat kntin,tengok kat tv rupa2nya atlet badminton negara sedang beraksi merebut gelaran juara GRAND PRIX SIRI SUPER DUNIA..beliau adalah DATUK LEE CHONG WEI yg bsaing dengn peserta dr korea..wah!!!agak menarik,so aku stay2 lagi kat kantin jap bsama mas,padhiel,zetty(peminat fanatic badminton) dan jga bbrapa muslimat yg lain...kmi tgk smpi habis(siap emo n bsorak sekali he3) dan akhirnya setelah bbrapa ketika kemenangan berada d tgn kita=)


----->Lee Chong Wei dan Wong Mew Choo
*Chong Wei - pemain nombor satu dunia - membawa pulang AS$40,000 (RM136,000) selepas menundukkan Park Sun-hwan dari Korea Selatan 21-17, 21-17 pada perlawanan akhir di Stadium Tertutup Bandaraya Johor Bahru.

Namun, Mew Choo, 26, terlebih dulu membawa pulang jumlah hadiah sama selepas menewaskan Juliane Schenk dari Jerman 21-15, 21-7, diikuti Pei Tty-Eei Hui yang meraih AS$42,000 (RM142,800) selepas mengatasi Kamilla Rytter Juhl-Lena Frier Kristiansen (Denmark) 21-17, 21-14


p/s
-->suka tengok detik2 kemenangn DATUK Lee Chong Wei=)
-->proud to be Malaysian..1MALAYSIA
-->excited nak main futsal!!!

5 ulasan:

syak hamz berkata...

salah satu muwasofat tarbiyyah:qowiyyul jism..ayuh kita buka minda masyarakat bhawa islam itu mudah dan indah..nisa' games contoh terbaik..

rizzana89 berkata...

betul kata enta=)
tiada yang mustahil dalam islam selagi bpandukan garis yang telah dtentukn oleh Allah...

muslimat btudung litup@labuh dan menutup aurat..jangan d sangka lemah sama sekali!!!

rizzana89 berkata...

betul kata enta=)
tiada yang mustahil dalam islam selagi bpandukan garis yang telah dtentukn oleh Allah...

muslimat btudung litup@labuh dan menutup aurat..jangan d sangka lemah sama sekali!!!

Hasnan berkata...

mcm si shaillah ni.. jgn disangka lemah..time men futsal sumbang 1 gol lg tuh...fuhh hebat2.. hihihi

rizzana89 berkata...

hehe makace2=)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...