.:: fOLLoWerS ::.

Jumaat, 4 Disember 2009

coretan kain putih hidupku...

salam suma=)
hehe aku kembali mengisi ruang2 suram dalam blog aku ne huhu...erm aku mau bkongsi kisah suka & duka sepnjang 20 tahun hidupku hehe(ne pon atas cadgn sorang kawan tu->banggalaa dia tu hehe) benda2 ne sumala yang mewarnai kehidupanku,so direct to da point!!!da story beginss..jeng3x

umo 1-6
huhu aku kecik g...bnyk xingt agi so xda pa yg ble dcita sgt..hoho but msa umo 5-6 aku stat da masuk tadika di tadika s.r.j.k c hwa lian,skola cina tp best woo hehe..yg aku ingt2la kn aku suka tul mknn masa waktu rehat telur rebus + kicap manis cedappnya!!sampai sekrg pon aku suka hehe
o0 ada agi,erm msa tu musim ujan bh d kudat...msa tu kami suma dalm kelass tiba2 dumm!!!bunyi "guntur" la pla kuat tul lg tu ish3..cian budak2 hehe suma nangis siap ada be"tapuk" dlm loker lg ne he3..
ah!!ada lagi lg he3..msa tadika dulu aku aktif dalm bidang tarian tau..erm kira hebatla jua smpi peringkat daerah jga..ada wat persembhan g d LEMBAGA DAERAH KUDAT...yooshh!!!hebatkn hik2

words of da day;
>guntur=guruh
>tapuk=sembunyi

umo 7-12
aii..tym ne aku besau da owg n.9 ckp hehe..so da story kin bnyk cket=)
aku skola rendah di s.r.j.k.c hwa lian n kat skola ni la aku bsahabat dgn arwah sabariah (besfwen aku yg menggal d usia muda sal mhidap paru2 berair huhu)...
>pagi tu aku p skola cam besa,but yg aku heran besfwen aku tu tak p skola...but akalan ku bkata kin dia sakit lg kot..so aku wat cam besa jak laa..erm msa kelas bhasa cina bermula kami suma dsuru duduk d lntai ni best lak hehe n tetiba cigu kelas aku trima panggilan..so she answered la da kol..dia kuar jap n pas xlma gtu dia blik p klas n bgtau sal pemergian besfwen aku tu...aku tkejut sgt2 n nangis...pas xtahn mo ngns aku lari p luar dgn pantas dan penuh bgaya tba2 aku trasa ada benda tajam menusuk di kaki aku adoooi!!!tp aku tetap mneruskn larianku..pas aku da reda sket aku tgk..adusssh upa2nya kaki aku tekena ngan pensel kwan..pensel tajam!!!tembus trus huhu cakiiit woo..ade agi he3 lau kawan aku jd superman,aku jd superwomen he3..sal aku pena mngalami eksiden lagak ngeri msa sedang men kejar2 ngn kwn..aku fikirkn aku ble terbang ha2 rupanya2 aku tgh on da way jatuh lak..akibatnya sparuh muka aku calar he3

erm xlma aku skola ctu dlm staun stngh sal msa mid year two..aku pndah lak d tmpat bapaku ngajar d s.k bangau..tp kat sna aku x masuk klas year two tau ..aku mask klas year 3 hehe(aku pon xpaham napa bpaku wat cam tu hehe) n adik aku pla trus year 1..padahal xhabess g tadika haha(smpi skrg dia xpuas hati sal xsempat bgambar graduate msa tadika hak2..cian)..aku kira advance jgala sal aku dpt tangkap jua pa yg d ajar cigu..ase2nya aku pat no.1 agi msa exam last tau almaklumla skola kg kn so saingn tu sket jak!!!heee=)

pas dr sna...aku pndh agi d s.r.j.k.c.khoi ming d kota marudu..but kat sna aku amik year 3 balik..ada untie aku keja sna..diala yg urus aku n adeq aku sal ..msa 2 kuarga aku jauh d kudat huhu..aku juz tggl d uma nenek aku ..bayangkanla aku n adeq aku kecik2 agi da jauh dr famili ni..hampir hari2 aku ngn adeqku nangiss..kmi akn nangs mhadap ke luar jendela..dan suatu ari bla aku melihat pencawang elektrik tiba2 aku ckp
>pin..itula kudat..aku ckp dgn penuh yakin
so apa lg tambh kuat kmi nangis he3(ish3..ingt pencawang elktrik 2 ada kat kudat ja ha2)kira2 staun gtu bpaku amik kmi balik hehe sal blik2 mngadu ngn nenek mau balik

erm ok aku ni juz pndh2 aja keja ngn adeq aku hehe..dr sna aku pndh blik d s.r.j.k c hwa lian..jumpa kawan2 aku smula he3..but xlma dr sna aku pndh g p s.r.k. lok yuk sikuati hehe sal mami aku pat tender d skola smk sikuati(tmpat bpa aku ngajar skrg)...hampir dua taun sna..kmi pndah blik p kudat g..so aku pndh skola lg hik2 d s.r.k lok yuk bt.1 kudat ..cnila aku amik upsr

umo 13-17
aiseh tym ni aku mo bujang2 dah hehe...pas upsr aku smbg skola kat smk abdul rahim kudat(tmpat ayah n mami aku btemu lalu becinta hehe) tp smmgu jak sna aku truss pndh ke smk agama tun said..n di cnila khdupan remaja ku bmula...cnila aku kenal n rapat ngan geng2 aku..wah winduunya!!!
>cite msa f.1 hehe aku tlibat dgn aktvt mendaki tangki air he3(sbnrnya bnyk da studnt pena naik but xkdpatn teutmanya bdk2 aspura tu) huhu msa aku naiklak tym 2la kdpatan huhu sodey den hehe..memg teruk kmi d denda tau d marah agi..bnyk tul hukuman n sal 2la aku jd budak baik he3

>ni lak mse f.2-f.4
aku tlibat ngn kawad kaki ngo pengakap(wlupon sbnrnya aku puteri islam) bnyk suka duka kmi masa kawad ni dr 0% pngetahuan tntg kawad smpila 100% n aku ni kira antara yg tbaik tau haha..kemuncak pglibtan kmi 2..akhirnya mbawa kmi ke prgkat kbgsaan d peraak..pnyala hepi gilak2 msa tau kmi menang prgkat sabah 2 hehe pai nangs jga ustaz nasri ustaz ksaygn kmi=)

actually bnyk sgt knangn tau aku mo cita but takut kmu bosan lak baca he3...tuk khidpan umo 18-20 akan bsambung yaa!!!

p/s
rindu masa lalu=)

3 ulasan:

Hasnan berkata...

hihi.. haaa.. best jg cerita ko ni..
ayat ko ni..klu org len baca mst pning..nsb bek ada word of da day hihi.. tp cara ko tls pn bley wat org pning jg hahaha..

ada pula pren aku jd superwoman r..haha.. tp nsib bek aku calar dlm.. yg ko ni calar dimuka.. nti p kedai servis kreta kasi polish ok hihihi

byk btl jg ko pndah2 skola ni r..ish3.. ngis btl kmu tgk pcawang letrik tu hihihi.. lawak ooo hihihi

ada jg ko kdapatan nek tangki tu r.. aku time 2 nda kdapatan ba 2..sbb kmi naik slps kmu kdapatan.. tgk2 sok kmi kena pgil jg..haishhh xpuas ati btl time 2 hihihi.. tp nda jg ba kena rotan hihi hahaha..

best ba crita ko ni..tp singkat btl.. crita psl aku pn teda..tu yg sdih tu adehhh..huhu..

rizzana89 berkata...

hehe memang tu..aku tau jga mesti orang pening kalau baca=)
tp xpala hik3..haha blom habis g cita aku ne..tp malass g mau smbg ..nnt aku sebut jg bh nama mu arr tp tengoklaa bla2 msa aku rajin da hik2..kitakn sma2 super=)

Hasnan berkata...

hahaha...bah yala.. jaga klu teda hihihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...